El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch ha estat l’escenari de la presentació de la 9ª edició del BCN Sports Film Festival, el Festival de Cinema i Televisió esportiva de Barcelona.

L’acte, ha estat presidit per Marta Carranza, Presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i Comissionada d’Esport de l’Ajuntament de Barcelona; Jordi Romañach, Director de Comunicació i Relacions Externes d’El Corte Inglés –Catalunya–, patrocinador del Festival; Anna Corbella, ambaixadora i membre del jurat d’aquesta edició i Joan Porcar, periodista, antic pilot de motociclisme i ambaixador del Festival.

Marta Carranza ha destacat els moments especials amb els quals explicarà aquesta nova edició del festival. El BCN Sports Film retrà homenatge a personalitats rellevants del món de l’esport:
Josep Lluís Vilaseca, per la seva trajectòria com a dirigent esportiu. Vilaseca és membre del patronat de la Fundació Barcelona Olímpica, sent un dels principals promotors de la seva creació al 1993. En tota la seva carrera com a dirigent ha ostentat diversos càrrecs; president de la Comissió Jurídica i de disciplina de la UEFA, membre del Comitè Olímpic Español, vicepresident del Comitè Organitzador Olímpic de Barcelona i director general d’esports de la Generalitat, entre d’altres càrrecs.

Maria Pau Corominas, en reconeixement a la seva trajectòria esportiva com a pionera de la natació a Catalunya i Espanya. Aquesta nedadora barcelonina es va convertir, amb tan sols 16 anys, en la primera dona catalana i espanyola present en una final olímpica, en els JJ.OO de Mèxic 68.

Michael Robinson per la seva dedicació a la difusió dels valors de l’esport. Més enllà de la seva carrera com a futbolista. Robinson presenta i produeix “Informe Robinson” una producció que es caracteritza per divulgar i fer visibles situacions de l’esport actual en tots els seus àmbits. D’aquesta manera i en col·laboració amb la Direcció per al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, el BCN Sports Film Festival vol agrair la seva tasca en la difusió dels valors esportius.

En l’edició d’aquest any el Festival amplia les seves seus a deu: Museu Olímpic i de l’Esport, la Filmoteca de Catalunya, la Nau Bostik, l’Institut Français de Barcelona, la Casa Elizalde, L’Auditori Sant Martí, la Casa Àsia, el Museu Colet, els Cinemes Ca Castellet de Sant Boi i la Sala Àmbit Cultural El Corte Inglés –Tarragona.

Destacar la sessió que porta per nom la cèlebre frase de Nelson Mandela “Sport has the power to change the World” que es realitzarà a la Filmoteca de Catalunya en col·laboració amb la Direcció per al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya i que estarà composta per un col·loqui que comptarà amb la presència de:

 

• Michael Robinson, ex-esportista i comentarista. Productor de Refugiades del futbol
• Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament
• Jaume Mora, membre del International Sociological Sport Observatory
• Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya
• Maria Vallès, directora general de la Fundació FC Barcelona
• Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica

Entre els més de 400 audiovisuals inscrits s’han seleccionat 80 per a la programació de l’edició 2018 del BCN Sports Film Festival. Més de 40 d’aquestes obres són première a Catalunya, algunes d’elles com Dear Basketball – guanyadora de l’Óscar al millor curt d’animació. Destacar la sessió “Roller Dreams” en col·laboració amb l’organització del Mundial de Roller que se celebrarà a Barcelona l’any que ve. I que comptarà amb una exhibició de Roller Dance al Museu Olímpic.

Tota la programació i el material relatiu al Festival està disponible a la web del festival en aquest enllaç