Els cinemes Aribau Club de Barcelona, van tancar a finals de juliol

Els històrics cinemes Aribau Club de Barcelona del Grup Balañá tanquen les seves portes per decisió interna després de més de 80 anys d’activitat.

Els cinemes Aribau Club de Barcelona, uns dels més antics de la ciutat, van tancar portes diumenge passat sense previ avís per “decisió interna” del Grup Balañá, segons ha difós l’Agència EFE.

Van obrir portes el 1936, inaugurant-se amb el nom de Club Doré amb 699 localitats. El 1938, en plena Guerra Civil va ser col·lectivitzat i va passar a anomenar-se Cinema Durruti fins que, acabada la guerra, va rebatejar-se com a Cine Dorado. No va ser fins el 1976 que Pere Balañá, Membre d’Honor de l’Acadèmia, el va incorporar al seu grup d’exhibició cinematogràfica i va contribuir en la seva renovació i ampliació, i el 2006 va canviar de nom per adoptar el ja definitiu Aribau Club.

L’Aribau Club s’havia convertit en la seu per excel·lència de festivals emblemàtics de la ciutat de Barcelona, com l’In-Edit, el DocsBarcelona o el D’A, iniciativa que enguany ha rebut el Premi Pepón Coromina de l’Acadèmia del Cinema Català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: