El sector tecnològic català continua creixent tant en nombre d’empreses com en persones treballadores i afronta dos reptes importants: retenir el talent i augmentar la presència de les dones. Són les conclusions de la radiografia anual del sector que realitza des de fa 10 anys el Centre Tecnològic de Catalunya (CTecno).

El “Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2018” ha estat presentat la setmana passada, a l’Auditori Imagina-Mediapro. Segons  aquest estudi, el sector TIC català compta amb 111.600 persones treballadores, que suposa un 3,5% de la població ocupada, i 15.077 empreses.En l’edició anterior es van comptabilitzar 13.794 empreses i 103.300 persones treballadores. En la presentació de l’anàlisi van fer una comparativa amb les dades de fa tres anys, destacant que, en aquest període, el nombre de treballadors/ores del sector ha crescut en un 35%, mentre que el nombre d’empreses ho ha fet en un 17%.

 

+ info: Xarxa Punt TIC