El Clúster Audiovisual de Catalunya ha reunit una seixantena d’agents del sector al Parc Audiovisual de Catalunya

El Parc Audiovisual de Catalunya ha estat l’escenari d’una sessió-visita oferida a una seixantena d’agents del sector, organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya.

La jornada ha tingut lloc a Terrassa, recentment seleccionada per la UNESCO per formar part de la “Creative Cities Network” en la secció FILM, una fita important en l’esforç d’internacionalització del sector audiovisual. La ciutat és ara una de les 13 ciutats que han sigut honrades amb aquesta distinció, juntament a Roma, Sidney o Bristol.

El Clúster Audiovisual de Catalunya és una xarxa d’empreses i entitats del sector audiovisual i multimèdia que col·laboren entre si per créixer. Per això, organitzada amb l’objectiu de posar en valor la integració territorial i la interconnexió de les empreses del sector, durant la jornada el Clúster ha pogut presentar els seus socis el Parc Audiovisual, Gestmusic (productora d’Operación Triunfo) i la productora vigatana Gen.Lock.

A més de la visita a les instal·lacions del Parc Audiovisual de Catalunya, els assistents han pogut accedir al plató des del qual actualment s’emet en directe ‘Operación Triunfo’, gràcies a la col·laboració dels responsables de Gestmusic que han fet una xerrada tècnica amb detalls del funcionament del talent show musical.

La jornada també ha posat el focus en els drons, una eina innovadora i en constant evolució que s’ha popularitzat en l’àmbit de la producció audiovisual. En aquest apartat, l’expert Marc Estefanell ha parlat dels aspectes legals del vol de drons; la distribuidora Aircatdrone s’ha referit als últims models i les novetats en el mercat de drons; per últim, la productora Gen.Lock ha explicat les particularitats de l’ús d’aquesta eina en les produccions audiovisuals.