La 15a edició del Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva tindrà lloc del 21 al 26 de novembre a diversos espais d’Igualada i a Barcelona.

El cartell d’enguany ha estat creat pel reconegut artista, dissenyador i il·lustrador Javier Mariscal. Un cartell molt festiu i acolorit amb, en paraules de Mariscal “una espiral que recorda el moviment, un aspecte molt televisiu”. Mariscal també va reivindicar que la imatge juga amb els colors i amb negatius i positius, destacant la presència del nom del festival. Aquesta col·laboració especial es va presentar ahir al vespre a Igualada, dalt d’un globus aerostàtic, gràcies a Ultramagic Ballons.

Per commemorar els 15 anys d’història del Zoom Festival, el proper dimecres 26 de juliol s’inaugurarà una exposició a la Biblioteca Central d’Igualada, que repassarà la trajectòria de tots aquests anys. La mostra serà un mosaic de més de 200 fotos en un espai dissenyat per submergir-se en l’essència del festival i on també es podran veure els vídeos-resums de totes les edicions i els spots, a més d’un espai dedicat exclusivament als infants.

El Zoom Festival va néixer a Igualada l’any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per a la televisió, un gènere poc valorat a principi dels anys 2000. El salt qualitatiu de les sèries i les minisèries i el fort augment d’espectadors, sobretot per la influència de la producció americana, ha revaloritzat aquest gènere fins a arribar al nivell de la bona cinematografia, acceptat per la crítica més purista. Al llarg d’aquests 15 anys, el Festival Zoom ha viscut aquest gran canvi i ha anat evolucionant a mesura que ho ha fet el sector de la ficció televisiva. El Zoom va ser el primer festival de l’estat espanyol a apostar pel cinema per a la petita pantalla i s’ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita indispensable per als amants de la ficció.

Pel Zoom han passat durant aquests 15 anys prop de 1.000 professionals i 40.000 espectadors i s’han dut a terme 490 projeccions, s’han premiat 100 produccions i hi ha hagut 20 premiats d’honor.

El festival és una iniciativa organitzada per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, Diputació de Barcelona, Departament Cultura de la Generalitat de Catalunya.