El Documental del Mes de juny subtitulat en català és Tots els governs menteixen, un film que posa cara i dóna veu als noms que hi ha darrere temes tant espinosos com el cas Snowden, les fosses comunes a la frontera amb Mèxic o la violació del dret a la intimitat dels ciutadans.

El Documental del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel40, que compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per a la subtitulació en català.

Als anys 60, la columna setmanal del periodista nord-americà I.F. Stone va marcar una època desemmascarant la corrupció i les mentides del govern amb una informació veraç, contrastada i independent.

En els temps actuals, on la major part dels mitjans de comunicació formen part de grans imperis mediàtics sotmesos als interessos del govern i les grans corporacions, la reivindicació de la figura d’I.F. Stone és més necessària que mai. Els protagonistes de la pel·lícula, una nova fornada de periodistes d’investigació de mitjans independents dels Estats Units, recuperen el seu llegat i donen la cara per defensar el dret dels ciutadans a accedir a una informació lliure d’interferències, contrastada i honesta.

Aquest documental ha estat reconegut al Docs Barcelona 2017 (Catalunya), al Festival IDFA 2016 (Països Baixos), al TIFF- Toronto International Film Festival 2016 (Canadà), entre d’altres.

Be Sociable, Share!