«Ningú no pot ésser privat arbitràriament de la seva propietat»
Declaració Universal dels Drets Humans (Article 17.2)

Es dóna a conèixer la resolució del IV Laboratori d’Escriptura de Guió Cinematogràfic, dedicat al Cinema Fantàstic, de la Fundació SGAE

EEs farà pública el dissabte 8 d’octubre, en el marc de la festa dels Premis SGAE Nova Autoria, al Festival de Cinema de Sitges 2016
Aquest dissabte, 8 d’octubre, a partir de les 18.30 hores, es farà pública la resolució del guió guanyador del IV Laboratori d’Escriptura de Guió Cinematogràfic, dedicat al Cinema Fantàstic,de la Fundació SGAE en el marc de la festa dels Premis SGAE Nova Autoria 2016 , dins la 49a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2016. L’objectiu d’aquest Laboratori és fomentar l’escriptura per a cinema i donar suport al sector dels guionistes en general, i al del cinema fantàstic en particular, i promoure la producció cinematogràfica.

D’entre 167 propostes de desenvolupament de guió originals, en van resultar seleccionats els projectes següents dels quals ara se’n coneixerà el guanyador: Todo queda en casa, d’ Elio Quiroga; Los invitados, de Carla Guimaraes; La última esperanza, de Pau Escribano; Menguante, de Pedro Pablo Picazo; Eva y el astronauta, de Jorge Blas, i Adam 937, d’ Amèlia Mora. La Fundació SGAEels ha dotat amb 5.500 euros a cadascun.

La primera fase del Laboratori d’Escriptura de Guió Cinematogràfic va tenir lloc a la seu de la SGAE a Catalunya de gener a maig de 2016 i va ser dirigida pel guionista i cineasta Albert Val. Ara, a partir d’aquesta resolució, CINEMA365FILM i Apache Films promouran la segona fase orientada a la producció cinematogràfica, la qual dirigirà el guanyador del III Premi Sitges CINE365 FILM 2015, Marc Martínez .

La resolució la farà pública la cineasta i directora institucional de l’Audiovisual de la Fundació SGAE,Inés París, la qual estarà acompanyada pel guionista i membre del Patronat de la Fundació SGAE,Eduardo Zaramella; el director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2016, Àngel Sala, i els guionistes i cineastes, Albert Val i Marc Martínez. A l’acte també hi seran presents els membres del jurat dels Premis SGAE Nova Autoria 2016 integrat pel guionista de cinema i televisió i membre del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, Lluís Arcarazo; el compositor, autor de bandes sonores i membre del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, Xavier Capellas, i la directora de cinema i televisió, Sílvia Quer.